Sari Sarkomaa Järki ja tunteet

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskunnan oikeusasiamies

Helsingin diabeteksen hoitotarvikeohjeet ristiriidassa lain kanssa

Oikeusasiamiehen toimisto on juuri antanut vastauksen (EOAK/268/2018) yksityishenkilön kanteluun Helsingin ohjeistuksesta diabeteksen hoitotarvikkeiden myöntämisen perusteista. Oikeusasiamiehen laillisuusarvioinnin mukaan Helsingin ohjeet ovat ristiriidassa lain kanssa ja niitä on muutettava. 

Kuka valvoo oikeusasiamiestä?

Eduskunnan oikeusasiamies on viime vuosina tehnyt kaksi päätöstä, joiden laillisuutta voi arvostella. Olisiko syytä tarkastella kyseisiä päätöksiä maan ylimpien lainoppineiden taholta? Itse pidän oikeusasiamiehen päätöksiä jopa lainvastaisina ja ihmisoikeuksia rikkovina.

Lestijärven vauvaraha syrjii helsinkiläisiä?

Helsingin kaupunginvaltuustossa päätettiin tänään luopua ulkokuntalaisilta ja ulkomaalaisilta perittävistä terveyskeskusmaksuista. Taustalla oli eduskunnan oikeusasiamiehen päätös, jossa todettiin Helsingin käytännön periä terveyskeskusmaksua muilta kuin kunnan asukkailta olevan yhdenvertaisuuslain vastainen. Monen ensiajatus oli, että päätös laajentaa maksuttomuutta lisää merkittävästi Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuksia. Näin ei kuitenkaan ole, vaan päätös lisää Helsingin naapurikuntien sote-kustannuksia. Miten tämä on mahdollista?

”Tyhjän saa pyytämättäkin” - myös eduskunnan oikeusasiamieheltä

Totean ensiksi sen, että isoille varpaille astumisessa on omat riskinsä. Siitä huolimatta minun on pakko julkaista tämä kirjoitus. Tehköön isovarpainen sitten mitä haluaa.

Media vaikenee oikeusasiamiehen kannasta Sipilä-valituksiin

Suomalainen media nosti suuren metelin pääministeri Sipilän jääviysepäilyksistä. Nyt kun oikeusasiamies on antanut vapauttavan lausunnon, miksi media vaikenee asiasta? Onko kyse ajojahdista vai klikkijournalismista. Miksi vapauttavaa lausuntoa ei uutisoida?

Milloin hallitus aikoo puuttua kulttuurimarxistiseen toimittajien salaliittoon?

Lähde:
Suomenmaa

Eduskunnan oikeusasiamies

Internet on täynnään artikkeleja ja kolumneja siitä että entä jos ihmisoikeusloukaja on Eduskunnan Oikeusasiamies itse. Artikkelissa suomelaki.fi:ssä Petri Jääskeläinen sanoo ja tunnustaa itse seuraavaan tapaan:

Rahalla vapaaksi

Tutkintavankien päästämistä vapaalle jalalle takuita vastaan pohditaan parhaillaan oikeusministeriössä. Tämä tarkoittaa  rahasummaa, joka rikoksesta epäillyn pitää maksaa päästääkseen vapaaksi. Rahat saa takaisin, kun saapuu oikeudenkäyntiin sovitusti.

Espoon eliitti sai nuhteet

Kirjoitin aiemmin siitä kuinka Espoon Puolarmetsän terveyskeskus rikkoi lakia. Pyydän lukemaan blogikirjoitukseni aiheesta (joka sisältää asiasta tekemäni kantelun). Kyseisen kirjoitukseni voit lukea klikkaamalla tästä. Jonka pyydän tekemään ennen kuin luet tämän, jotta sisäistät asian paremmin.

Kyse oli lainvastaisesta ja ns. epävirallisesta käytännöstä Espoon kunnallisessa terveydenhoidossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä