Sari Sarkomaa Järki ja tunteet

Mikähän on vihervasemmiston yhteinen talouskuva?

Vihervasenta pukkaa. Kokoomus oli valmis vastuuseen mutta vastuullisilla nuoteilla. Huoli tulevasta on suuri. Tolkkua velkaantumiseen ja verotukseen voi vain toivoa. Uusien työpaikkojen synnyn tukeminen ja yrittäjyyden vahvistaminen on kestävin tapa turvata rahoitus jokaiselle suomalaiselle tärkeille palveluille. Siksi kokoomus ei linjastaan tinkinyt. 

 

Täysin epäselväksi on jäänyt SDP:n talouslinja ja se millä keinoin työllisyysastetta nostetaan. Tulevien sukupolvien mahdollisuuksia ei saa ahneuksissa vaarantaa, vaikka halu siihen näyttää SDP:llä ja koko vihervasemmistolla olevan aivan valtava.

 

Sydän on rauhallisin mielin siitä, että eduskuntaryhmänä suoraselkäisinä pidimme tavoitteitamme kiinni suomalaisten parhaaksi. Emme päässeet tunnusteluja pidemmälle. On tärkeä alleviivata, että Kokoomuksella oli esittää vastuullisia tapoja investoida osaamiseen, sivistykseen ja yhdenvertaisuuteen perustuvan hyvinvointiyhteiskunnan kehittämiseen.

 

Niukin naukin suurimmaksi puolueeksi vaaleissa sinnitellyt SDP halusi ehdottomasti tukijalakseen historiallisen rökäletappion kärsineen keskustan. Myös SDP:n tulos lässähti lähtötasosta vaalipäivään mennessä rikkoutuneen ilmapallon lailla. Tilannetta voisi melkein kuvailla niin, että siipirikko hamusi tuekseen toisen siipirikon.

 

Suomalaisten kannalta on tärkeää, että maahan saadaan ripeästi toimintakykyinen hallitus, jolla on vastuullisesti maatamme eteenpäin vievä ohjelma. Nyt on annettava neuvottelurauha Säätytalon toimijoille. Toivon kuitenkin, että neuvottelut ovat avoimet ja hallituksen muodostaja Antti Rinne avoimesti tiedottaa neuvottelujen etenemisestä. Ensimmäiseksi on hyvä kuulla vihervasemmiston yhteinen kuva taloudesta.

 

Sari Sarkomaa

helsinkiläisten kansanedustaja

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Eikö tuo hokema vastuullisuudesta pitänyt jo haudata Kataisen myötä?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Kokoomuksen linja oli tosiaan erittäin selvä. Veronalennuksia velkarahalla kuten aina ennenkin. Paras keino vastuulliseen talouspolitiikkaan onkin aina se sama, eli Kokoomuksen jättäminen oppositioon. Sillä se talous on ennenkin aina kuntoon saatu.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

SS: "Kokoomus oli valmis vastuuseen mutta vastuullisilla nuoteilla."

Sanana "vastuullisuus" on muuttunut kirosanaksi. Siksi, että sitä on vastuuttomasti viljellyt Kokoomus ja kokoomuslaiset poliitikot.

Todettakoon, että maatamme ovat velkaannuttaneet viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana nimenomaan hallitukset, joissa Kokoomus on ollut mukana.

Hallintarekisterin Kokoomus järjesti edellisellä pelikaudella (peliltähän tämä näyttää) vastoin hallitusohjelmaa eli Keskustan ja PS:n vastaisesti. Hallintarekisteri palvelee nimenomaan veroparasiittien toteuttamaa veroparatiisittamista. Hyödynsaajat ovat Kokoomusta lähellä olevia toimijoita, kuten esimerkit Esperi, Attendo ja Mehiläinen toiminnallaan kertovat. Vanhuspalveluiden bisnesvetoistamisen - vanhusten jopa elämän kustannuksella - ohella Kokoomus ja sitä lähellä olevia löytyy lasten päivähoidon yksityistämisestä ja alan lakien rikkomisesta.

Jyrki Katainen muuten valtiovarainministerikaudellaan järjesti omin luvin, salaa ja vailla budjettivallan haltijan eli eduskunnan valtuutusta verovarojemme 8 miljardin euron takuut maasta ulos lähinnä Saksan ja Ranskan pankkisektoreiden yksityisten etujen turvaamiseksi. Kyse oli ERVV:sta, jota koskevaa sopimusta Suomi ei ollut tehnyt. Kyse oli ja yhä on valtiopetoksesta, jota ei toistaiseksi ole käsitelty eli Jyrki Kataisen oikeusturva ei ole toteutunut ministerivastuulain tarkoittamalla tavalla (valtakunnanoikeuden käsittely).

Kokoomus on yritystukien takana. Suorat ja epäsuorat tuet summaten kyse on vuosittain summasta, joka lähentelee uusien torjuntahävittäjien hankintahintaa. Yritystuet merkitsevät porrastamatonta, valikoivaa yritysperustuloa saantikohteilleen. Samalla ne merkitsevät kilpailun vääristämistä, elinkelvottomankin toiminnan tekohengittämistä ja vanhentuneen tuotannon jatkamista. Jos leikitään markkinataloutta, sääntöjä on noudatettava tai todettava, että kyse on silkasta valheesta ja itsepetoksesta, joka tosin käy suunnattoman kalliiksi.

Kokoomus varmistaa sen, että Suomi on maailman ainoa maa, joka antaa mineraaliset luonnonvaransa ilmaiseksi maasta ulos pelkän ylöskaivamisen hinnalla. Meidän luonnonvaramme kuuluvat yrityksille ja käytännössä nimenomaan ulkomaisille sellaisille. Ei ihme, että kanadalainen Fraser-instituutti pitää Suomea maailman jokseenkin kiintoisimpana kaivoskohteena. Lisäksi kaivosyrityksillä on käytössään viranomaisen virkatyönä tekemä erinomainen kartoitus ja maaperätutkimukset. Ei puhettakaan siitä, että mineraalit olisivat kansallisaarteemme, jonka hyödyntämisestä päättäisimme itse silloin, kun se itsellemme parhaiten sopii. Mineraaleilla ei ole parasta ennen -päiväystä. Kokoomus varmistaa, että ainoana maailmassa minkäänlaista kaivos- tai louhintaveroa tai muuta mineraaliemme hyödyntämisestä koituvaa maksua ei näille toimijoille tule, kyse on yhteiskuntamme ja sen väestön vastaisesta toiminnasta.

Kokoomus varmistaa, että talousrikollisuutta tutkivan poliisin ja verottajan resurssit ja toimiluvat pidetään sellaisina, että kyse on minimissään talousrikosten tutkinnan passiivisesta vaikeuttamisesta ellei suorastaan aktiivisesta estämisestä.

Koulutus on pienen kansakunnan tulevaisuuden tae, joten Kokoomukselle sopi viedä miljardi koulutuksesta päiväkodeista yliopistoihin asti edellisellä pelikaudella.

Keskustelin vaalimökeillä muutaman kerran myös kokoomuslaisen kandidaatin kanssa. Toin aina esiin kantani, että jos mökkejä olisi vain kaksi: toinen Kokoomuksen ja toinen etelä-italialaista perinneyritystä edustava (Camorra, Cosa nostra, N'drangheta, Sacra corona unita), oma ääneni menisi jälkimmäisille. Siksi että mafia on rehellisesti sitä mitä se on, vaikka niillä onkin yhteiskuntasuhteensa. Kokoomus sen sijaan näyttäytyy puolueena, mutta tosiasiassa sen toiminta kertoo, että se onkin jotakin aivan muuta.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

SS: "Mikähän on vihervasemmiston yhteinen talouskuva?"

Realistinen ja samalla ihminen ja hänen yhteiskuntansa lähtökohtana sekä nyt että pitkällä aikavälillä. Eli aivan erilainen kuin Kokoomuksen.

Toimituksen poiminnat

Sivut